Vadovas, kaip restoranuose pasirinkti ir palaikyti tvarką stalo įrankiais

Bet kuriame restorane stalo įrankiai yra labai svarbūs. Labai svarbu, kad virtuvės šefai pasirinktų tinkamus stalo įrankius ir rūpintųsi jų gera būkle. Šiame straipsnyje apžvelgsime skirtingus stalo įrankių tipus ir pateiksime keletą patarimų, kaip juos prižiūrėti, kad jie ilgiau tarnautų ir būtų saugūs naudoti.

Stalo įrankių tipai

Renkantis stalo įrankius restorano virtuvei, galima rinktis iš kelių skirtingų tipų. Dažniausiai pasitaikantys tipai yra standartiniai šaukštai ir šakutės, peiliai, samčiai, žnyplės ir serviravimo šaukštai. Priklausomai nuo restorane patiekiamų patiekalų, gali prireikti papildomų daiktų, pavyzdžiui, iešmelių ar sūrio peilių.

Svarbu rinktis aukštos kokybės stalo įrankius, skirtus komerciniam naudojimui. Pigiai pagaminti stalo įrankiai gali dažniau sulūžti ar sulinkti, o tai gali sukelti pavojingų situacijų judrioje virtuvės aplinkoje. Ieškokite nerūdijančio plieno ar kitų metalinių variantų, kurie yra patvaresni ir ilgaamžiai.

Tvarkingi stalo įrankiai

Išsirinkus stalo įrankius, svarbu, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi. Tai padės išvengti galimų nelaimingų atsitikimų ar kryžminio užteršimo tarp įrankių, naudojamų žaliam maistui, ir įrankių, naudojamų virtam maistui. Įsitikinkite, kad visi įrankiai po kiekvieno naudojimo tinkamai nuplaunami karštu muiluotu vandeniu; indaplovės naudojimas taip pat gali palengvinti ir pagreitinti valymą.

Taip pat svarbu tinkamai laikyti stalo įrankius, tai reiškia, kad juos reikia sudėti į stalčius ar talpyklas, kurias prireikus būtų lengva pasiekti. Taip pat gali būti naudingas spalvinis žymėjimas, pavyzdžiui, raudoni įrankiai gali būti skirti žaliai mėsai, o žali – tik virtiems maisto produktams. Tai padės užtikrinti, kad visi virtuvėje visada tiksliai žinotų, kurie indai turi būti naudojami tam tikram tikslui.

Išvados..

Svarbu pasirinkti tinkamą stalo įrankių tipą ir palaikyti tvarką, kad jie būtų saugūs naudoti ir ilgiau tarnautų. Reikėtų rinktis aukštos kokybės nerūdijančio plieno variantus, nes jie yra patvaresni nei plastikiniai modeliai; įsitikinkite, kad po kiekvieno naudojimo juos plaunate karštu muiluotu vandeniu arba, jei įmanoma, praplaunate indaplovėje! Tinkamai laikykite stalo įrankius, suskirstydami juos į stalčius ar talpyklas pagal jų paskirtį – čia taip pat gali praversti spalvinis žymėjimas, kad kiekvienas žinotų, kokį daiktą reikia naudoti ruošiant maistą! Atlikę šiuos paprastus veiksmus, turėsite virtuvę, pilną švarių ir tvarkingų stalo įrankių, paruoštų, kai jų prireiks!